Vera Drake ser till åldringar, bjuder hem ensamma och har en kopp te och ett vänligt ord till var och en.

Vad ingen vet ära att hon också hjälper unga flickor att framkalla missfall. Adresserna får hon av sin väninna Lily som också sysslar med svartabörsaffärer. Vera vet inte att Lily tar betalt av flickorna. Det hela uppdagas när en flicka blir infekterad och är nära att dö.

Året är 1950. Vi får följa Vera i hennes arbete som städerska i fina hem och trappa upp och trappa ner till behövande av skilda slag. Som kontrast får vi också också möta en överklassflicka som lärt sig kryphålen i och lagen får en säker abort med hjälp av pengar.

En mycket sevärd film som valdes till bästa film i Venedig förra året. Imelda Staunton som spelar Vera blev bästa skådespelerska vid samma tillfälle.

Betyg: