Som helanimerad film hade Kelly Conrans debut ”Sky Captain and the world of tomorrow” kanske klassats som mästerverk. Med skådisar som Jude Law och Gwyneth Paltrow i huvudrollerna, tillkommer lite andra krav än pampiga effekter och miljöer.

Conran har gjort miljöerna i dator och lagt på dem i efterhand. Och det blir en visuell fest som är olikt det mesta. Tyvärr märks det ibland att skådespelarna svävar i något sorts tomrum utan koll på var och hur de befinner sig i filmen.

Storyn är simpel. Året är 1939, Doktor Totenkopf vill spränga jorden i bitar. Joe ”Sky Captain” Sullivan får i uppdrag att stoppa galningen. Som följeslagerska på sin resa får han journalisten Polly Perkins. Det är science fiction som de säkert hade velat göra den, om de hade kunnat, i Hollywood på 1930-1940-talen.

Trots allt spännande och underhållande och en film (11-årsgräns) att älska för ett barn som närmar sig tonåren.

Betyg: K K K (av fem K)