Flera företag och äldreboenden söker undersköterskor och vårdbiträden till Storbritanninen, bland annat rekryteringsföretaget Medstaff och BUPA.

Medstaff finns i Sverige. BUPA är ett engelskt företag, mest känt för att sälja privata sjukförsäkringar med växande marknad inom sjukvård, äldreomsorg och barnomsorg. Företaget finns även i länder som Australien, Thailand och Saudiarabien. BUPA har över 245 äldreboenden i Storbritannien.

Eures, den europeiska arbetsförmedlingen, rekommenderade BUPA att åka till Sverige. Utbildningsnivån är hög och Sverige har gott rykte när det gäller arbete inom vården.

Enligt BUPA får 70 procent av de som bor på deras äldreboenden sina kostnader delvis täckta av kommunen. Beroende på förmögenhet betalar de själva sedan en avgift ovanpå detta. De betalar likaså extra för större rum, vin till måltiderna och annan service.

Red Court i artikeln har avgifter som är avsevärt högre än vad kommunen normalt brukar betala. Bara en boende har fullt bidrag av kommunen.