Under hela vecka 37 kommer olika aktiviteter att genomföras i landet under den gemensamma parollen ”Heja Välfärden!”. Bakom detta stridsrop finns Kommunals krav på bättre arbetsvillkor, högre löner, en god arbetsmiljö, rätt till fortbildning och fasta jobb.

– Det är mycket prat om välfärden nu och hur den ska finansieras, inte minst med tanke på långtidsutredningen, säger Fredrik Runsiö, Kommunals informationschef. Vi tänkte ta tillfället i akt och prata välfärdsfrågor med svenska folket.

Tanken är att veckan ska vara en utåtriktad verksamhet som sätter ljuset på det arbete för välfärden som Kommunals medlemmar utför.

En aktivitet som kommer att pågå är namninsamlingen till Välfärdslagets supporterklubb. Den sektion som lyckas få ihop flest namn vinner.

Den 9 september är det Välfärdsdagen. Demonstrationer kommer att genomföras i hela landet under kvällen.

Samma dag arrangerar också Kommunal ett seminarium i Stockholm med temat ”Heja välfärden! Hur ska vi göra välfärdsjobb till framtidsjobb?”. Kommunals ordförande Ylva Thörn, blivande vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson och Gert Alaby, projektledare vid Socialstyrelsen deltar.

Aktiviteterna är många och varierande, för mer information titta på Kommunals hemsida www.kommunal.se.