Du beskriver en lång tid av öppna konflikter med chefer och kanske också arbetskamrater. Stressen är tydligen hög och kan förklara känsloutbrotten.
Vid hög arbetsbelastning och dålig psykosocial miljö kan skyddsombudet på din arbetsplats hänvisa till arbetsmiljölagen. Företagets sätt att sköta arbetsmiljön kan granskas av arbetsmiljöinspektionen.

Det är helt förbjudet att utsätta någon för trakasserier för att acceptera en omplacering eller för att säga upp sig. Om samarbetet inte fungerar måste chefen prata med de inblandade och ge möjlighet till förbättringar. Om problemen kvarstår har arbetsgivare rätt att omplacera eller säga upp endera parten och behöver inte ta hänsyn till vem som kan ha orsakat problemen. Målet för arbetsgivaren är då att få verksamheten att fungera utan störningar.

Du berättar själv att du vid pressade tillfällen visat irritation och dåligt beteende. Det kan man förstå med tanke på stressen, men om det hänt ofta kan det vara orsaken till att arbetsgivaren valt att omplacera dig. Arbetsgivaren har i så fall haft sakliga skäl till beslutet, men måste informera om detta och dessutom förhandla med facket. Ta alltså kontakt med facket igen och resonera om hur du ska gå vidare. Fatta inga hastiga beslut, men tänk över om du vill vara kvar, eller om du har chans att få ett annat jobb där du kan trivas bättre. Kanske behöver du också träna i att klara en del frustrationer utan att tappa behärskningen.