Huvudregeln är att försöka hålla måltiderna så lika ”dagmaten” som möjligt. Det innebär att du äter huvudmålet någon gång runt 03.00-tiden mitt i passet.

Jag föreslår att du äter ett frukostmål på eftermiddagen vid 15.00-16.00-tiden, när du vaknat efter ditt nattpass. Ät sedan en ”lättare” lunch precis innan du börjar igen vid 19.30-20.00, till exempel potatis- och purjolökssoppa och grov smörgås. Middagen kan du ta med i en matlåda och alltså äta vid 03.00-tiden. Den kan bestå av exempelvis spagetti, köttfärssås och grönsaker. Vid 08.00 när du slutat passet äter du något lätt och sedan något proteinrikt som kycklingsallad innan du går och lägger dig.

När det gäller att hålla vikten är det inga problem. Man behöver äta när man är vaken och arbetar. Det viktigaste är rörligheten och motionen i kombination med detta. Före nattpassen är det alldeles utmärkt att träna en timme mellan 18.00 och 19.00, för att sedan äta den ”lättare lunchen” mellan 19.00 och 20.00

De dagar du inte går på nattskiftet igen äter du frukost när du vaknar på eftermiddagen och middag som vanligt på kvällen. Ta sedan gärna en liten promenad innan du gå och lägger dig!