Ja du, detta var bland det värsta jag hört när det gäller dåligt arbetsklimat på en arbetsplats. Jag delar definitivt din uppfattning om det upprörande i behandlingen av dina kollegor. Arbetsledaren har ett ansvar att ta reda på fakta och gå direkt till den det berör innan han eller hon agerar. Detta är grundläggande. Hos er tycks hanteringen av problemet ha varit under all kritik. All typ av hörsägen, det vill säga skvaller och prat bakom ryggen, skadar ju arbetsklimatet.

När det gäller en eventuell polisanmälan är det förstås inget som hindrar att man hör sig för hos polisen om detta är möjligt eller lämpligt. Men min åsikt är nog att polisen är ”fel” instans för detta och att ni i stället absolut bör kontakta ert fackliga ombud. Facket kan hjälpa dig och dina kolleger att lösa detta allvarliga arbetsmiljöproblem. De har också möjlighet att föreslå arbetsgivaren någon typ av utbildning i hur man hanterar problem på rätt sätt, så att ni får ett uthärdligt arbetsklimat.