Modern heter May. Hon tog hand om barnen tills de flyttade hemifrån. ”Vi hade ingen feminism på den tiden”. Senare fick maken krämpor och skulle stöttas. Så dör mannen i en hjärtinfarkt. May vill ta sig ur den tillbakadragna modersrollen, vill inte bara bli sittande.

Hon börjar direkt med att byta liv, flyttar in hos barnens familjer i London. Hon blommar upp i en krass men tillfredsställande sexuell affär med en ung man.

May (Anne Reid) smeker med händer som fått bruna fläckar av ålder. Detta skildras faktiskt inte ansträngt skojigt. Mycket är Anne Reids förtjänst, och Daniel Craigs, som spelar den unge mannen. Men fotot har också betydelse. Kameran rör sig sakta, är ofta stilla och för det mesta på skådespelarnas nivå. Det blir lugna, rena bilder, som för tanken till tavlor.

Nå, självklart åker Modern på en snyting och förstår att hon inte ska larva sig. Dags att dra sig tillbaka.

En sevärd film.