– Vi har tagit hjälp av arbetslösa för att skriva flera av de hjälptexter som finns på sidan, säger projektledaren Alexander Löfgren.

Hemsidan som öppnade den 19 januari ska vara betydligt mer användarvänlig än den gamla. Adressen till sidan är densamma som tidigare: www.kommunal.se – klicka in på a-kassan. Men många nya saker har tillkommit.

Det finns ifyllningsstöd till de flesta blanketter vilket gör att a-kassan slipper skicka tillbaka en massa fel ifyllda papper till medlemmarna. Man kan också teckna ett användaravtal med a-kassan och därefter i princip sköta hela sin kommunikation med a-kassan via Internet.

– Vi siktar på att kommunicera mer och mer med medlemmarna elektroniskt, säger Alexander Löfgren.

Skillnaden jämfört med det gamla ”a-kassan Online” är framför allt att det finns betydligt fler uppgifter. Man ska i princip kunna följa hela sin a-kassehistoria med den nya tjänsten och se utbetalningar, inskickade a-kassekort med mera.

Man kan också använda en talsvarskod precis som tidigare.