Will Smith och Martin Lawrence är narkotikapoliserna Mike och Marcus. Partners som är på väg att bli ordentligt trötta på varandra. Men som alltid har de ett sista uppdrag ihop nämligen att sätta dit narkotikakungen Tapia.

En förutsägbar historia där amerikansk polis kämpar mot utländsk maffia. Skämten är långa och tjatiga. Biljakterna alltför många och smaklösa när liken flyger omkring och hela bostadsområden kvaddas sönder. Och när Will Smith försöker skrämma en 15- åring och viftar med pistolen framför pojkens ansikte är blir man riktigt trött på filmens vapendyrkan.

Men det slutar tyvärr inte där. De åker till Kuba för att rädda gisslan, civilpolisen Syd, som också råkar vara Marcus syster och Mikes flickvän. När de sedan kör i högsta hastighet, jagade av knarkungen, till militärbasen Guantanmo skäms jag så mycket över amerikansk nationalism att jag vill ha en pinsamhetskudde att gömma mig bakom. Det är två och en halv bortkastade timmar.