Miffo är en svensk film om Tobias, en ung präst som kommer till förorten och möter kärleken. Allt blir mycket komplicerat — hon är rullstolsbunden, arbetarklass, och hennes liv är mycket annorlunda det medelklassliv som Tobias lever. Miffo är en varm och mänsklig komedi, en svensk film av bästa sort.

Det handlar om kärlek, fördomar, människors längtan, förväntningar och hur olika liv människor lever. Men mest av allt är Miffo mycket underhållande och dråplig. Även om filmens huvudpersoner är unga så är filmen inte barnslig, den tar sin berättelse på allvar men blir trots många scener med väldigt starka känslor aldrig hysterisk.

Tack vare sina fina porträtt av flera bra skådespelare kan den säkert uppskattas av alla åldrar. Regissören Daniel Lind Lagerlöf har tidigare gjort ”Vägen ut” och ”Hans och Hennes”.