De är Sveriges nya politiska fångar. 60 ungdomar som har dömts till sammanlagt 45 års fängelse. För två år sedan åkte många till Göteborg för att protestera mot George W Bushs besök och mot EU-toppmötet som hölls samtidigt. Det var stora demonstrationer och också kraveller. Såren efter Göteborgskravallerna är fortfarande oläkta hos många. Filmarna Stefan Jarl och Lukas Moodysson har träffat några av dem som var i Göteborg och som har dömts till fängelse efteråt. De berättar om sin version av händelserna. Varför de var i Göteborg. Om sitt politiska engagemang, sin syn på kapitalism, kamp och solidaritet. Om vad de anser om tillståndet i världen. Men jag undrar varför så få tjejer kommer till tals och varför de får mycket kortare tid filmen igenom?

Jarl och Moodysson har gjort en nödvändig film som får oss att fundera över saker som vi tar för givet. Som att rättegångar alltid är rättvisa och att polisen alltid är schyst i vårt land. Se filmen. Absolut.