Journalissan Annika Bengtzon är lika mycket bulldozer som vanligt. Bara lite mer skakad. ”Den röda vargen” (Piratförlaget) tar vid där ”Sprängaren” slutade och det äventyret har lämnat sina spår hos Annika. Hon hör änglar som sjunger för henne. Privatlivet sviktar när maken är otrogen. Tur då att hon i alla fall har ett fall att klara upp. En journalist på en lokaltidning i Luleå mördas och mordet har kopplingar till terror och vänsteraktivister på 1960-talet. Spåren leder dessutom ända in till regeringskansliet.

Marklund skriver som vanligt lättläst. Men när Annika Bengtzon än en gång sitter inlåst tillsammans med en mördare är det svårt att riktigt bry sig om hur det ska sluta. Spänningsmomenten är helt enkelt inte särskilt spännande. Mer intressant är som vanligt hennes (och framförallt hennes väninnas) kamp för att få privatlivet att fungera.

CJJ