Han har haft en hit med en låt om sin alkoholiserade pappa. Där sjunger han om att han vill att pappan ska komma hem — ”om inte för evigt ändå för en stund”. Det var på den första plattan ”Tonårstankar” som gavs ut när han gick i åttonde klass.

Till den senaste skivan ”Mina tankar” släppte han en tolkning av Cornelis Vreeswijks ”Somliga går i trasiga skor” som singel. Hans egen favoritlåt av de egna alstren är ”Jag är tacksam” som handlar om att han tackar Gud, livet, sina vänner och sin mamma.
Daniel ”Lilleman” Cvetkovic är tillräckligt tuff för att våga gå sin egen väg och göra det som känns rätt.

— När jag började skriva blev det rätt löjliga texter, men med tiden har texterna blivit som en dagbok. En självbiografi. Att ”Vart tog Pappa vägen?” blev så stor förvånade mig eftersom den handlar om så känsliga saker, säger Daniel Cvetkovic.

Ett avgörande i Daniels musikkarriär var när Latin Kings skiva kom 1996. Han lyssnade redan på amerikansk hiphop, men kände att han inte kunde skriva något själv eftersom han var så dålig på engelska.

— Min första tanke när jag hörde Latin Kings svenska texter var: Fan vad kul — då kan jag också göra det!

Och det gjorde han. Daniels tidigare liv var stökigt och han säger själv att musiken hjälpt honom. Framförallt har han fått ur sig mycket när han har skrivit sina texter.

Efter framgångarna med sina två plattor har han precis startat en egen musikstudio.

Just nu håller han och de andra hiphopkompisarna i Lindängen på att spela in en samlingsskiva. Skivan är bara ett av alla projekt framöver. Till hösten har Daniel Cvetkovic huvudrollen i en pjäs som ges av en ny teatergrupp i Malmö. Och efter det funderar han på att börja skolan igen.