Däremot är Kommunals ordförande, Ylva Thörn, och Kommunförbundets förhandlingschef Markus Gustafsson helt eniga om vilka förlorarna är.

— Enköping, svarar de båda två.

Idrottsminister Mona Sahlin är inne på ett helt annat spår…

Vi bad Thörn, Gustafsson och Sahlin att tippa vinnarna och förlorarna i fotbollsallsvenskan, som drar i gång både för damer och herrar i dagarna. Den 5 april smygstartar herrallsvenskan med matchen Landskrona-Göteborg och den 12-13 april spelas första omgången för damerna.

Enköping blir alltså ett av de två lag som åker ur fotbollsallsvenskan för herrar, enligt Thörn och Gustafsson. Sahlin däremot tippar Örebro.

Och oenigheten fortsätter. Nykomlingen Stattena får lämna damallsvenskan säger Gustafsson medan Ylva Thörn tror minst på Sunnanå, som hade problem redan förra året. Mona Sahlin tror att Borlänge får det svårast.

Av okända skäl vill Kommunalarbetarens expertpanel bara peka ut ett lag som nedflyttningskandidat. I verkligheten åker ju ett lag till ur i båda serierna.

Vinnarna då? Vilka lag vinner SM-guld i fotboll 2002? Blir det som förra året, Djurgården på herrsidan och Umeå på damsidan?

Nej, inte alls, om man får tro våra experter.

— Djurgården/Älvsjö vinner allsvenskan för damer och IFK Göteborg på herrsidan. Men hade Åtvidaberg varit med hade de vunnit, säger Ylva Thörn som ju själv har ett förflutet som lagkapten och libero i ”Åtvid”.

Markus Gustafsson gör det enklare för sig. Han tror på Malmö FF på både herr- och damsidan. Och Mona Sahlin tippar att AIK tar herrguldet. Damguldet stannar i Umeå, enligt regeringen.

Den 25 oktober har vi svaret vad gäller damerna. Dagen efter färdigspelas herrallsvenskan. Kommunalarbetaren återkommer med kommentarer då.