En bred film för en smal publik med ett lika mäktigt som briljant foto, knivskarpt och skoningslöst i sin närgångna elegans nås publiken av minsta lilla hårstrå. Örnens vingar frasar i biosalongen och landskapet är hisnande vackert. Det är en sakta malande historia som precis som livet självt kräver sin tid. För ytterst handlar det om vad som är viktigast; att tillfredsställa tusen begär eller att övervinna ett endaste ett? På 15 000 fots höjd i ofattbart majestätiska Himalaya ligger Ladakh, en indisk provins. Här, i dess dalgångar, befinner sig munken Tashi som efter tre år i djup trans varligt väcks till vardagen igen. Samtidigt vaknar också hans sexualitet och längtan efter kärlek. Tashi slits mellan sina val och ifrågasätter om ens samsara — reinkarnationen — kan ge svar. Avstå eller inte avstå?