Ett enormt sorkproblem har tvingat mig att fundera över upphöjda rabatter med galler i botten. Jag har tillgång till cementblock, som inte är så vackert, men billigt. Hur höga rabatter tycker du att jag ska bygga för grönsaker och måste jag förankra blocken i varandra? I så fall hur? Jag vill helst inte cementera ihop stenarna.

Berit

Om man fått in sorkar i trädgården är det lika med problem, för de är svårbekämpade. Det finns otaliga typer av fällor att köpa och man har försökt bli av med sorkar på många olika sätt, som att försöka gasa ihjäl dem. Men inget har varit effektivt, vad jag vet. Jag är osäker på om upphöjda bäddar är lösningen. Vi vet ju alla att dessa små djur också är fantastiska klättrare. De har en trollkarls förmåga att ta sig fram och lura av oss godsakerna. Kanske någon annan läsare har ett bra tips?

Vill du ändå göra ett försök med upphöjda bäddar tror jag att de bör vara minst 15-20 centimeter höga.