Har du blivit en idol bland kommunalarna med Solbacken avd E?

— Det verkar så. I Kronoberg ska jag tala om vilket fantastiskt arbete de gör. De frågade om jag ville tala om hur viktigt det är med vården av de äldre. En bättre lön är en självklarhet. Frågan är hur vi ska värdera varandra i ett samhälle. Ett vårdbiträde borde ha lika bra lön som en kommundirektör. Visst, vårdbiträdenas löner ligger på vår skatt. Men det gör en massa höga avgångsvederlag också. När kommunalarna kräver en ganska måttlig löneförhöjning, då säger man att landet går i konkurs.

— Serien har gjort att många har fått upp ögonen för vad vårdarbetet innebär. I lördags skrev Svenska Dagbladet på näringslivssidorna att bättre opinionsskapare inför löneförhandlingarna än Solbacken kan man inte tänka sig. De tyckte den var bättre än alla tal och debattartiklar, säger Carin Mannheimer.