Men med just den där ljusa skärpan som väcker ny energi. Solstrålarna söker sig även in genom de höga fönstren i det gamla Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand. Där är ett omfattande renoveringsarbete på gång. Objektet i fråga är 93 år gammalt och mer än 500 sektionsordföranden är på plats för att jobba.

Kommunal möter framtiden under en dag och alla förbundets förtroendevalda träffas för att tänka nytt tillsammans. Det är dags att fundera över Kommunals fyra fackliga värden: Att ta kamp, vara varmhjärtad, vara öppen och tillgänglig samt ge effektivt fackligt stöd. Hur omsätts sånt i handling i vardagen? Hur ser framtidsvisionen ut?

Som uppvärmning har Mats Randén, studiomannen från bland annat sen kväll med Luuk, lett TV-inspelningen Handslaget, med bland andra förbundsordförande Ylva Thörn som gäst i soffan. Hon berättar om skokartongen med alla viktiga papper hon tog över vid första uppdraget som klubbordförande i Åtvidaberg, 1976. Hon talar om trygghetens vingar, att ha arbetsvillkor som ger möjlighet att lyfta och förverkliga drömmar. Och runt hörnet lägger dagens klubbordföringar sina hoppfulla brev från en tänkt framtid, år 2015, i den kartong som står på ett av borden. Barbro Johansson, från sektion Degerfors, är en av dem som kommer med ett bidrag. Tillsammans med sina kamrater i länet har hon just varit hos jämställdhetsminister Margareta Winberg med 13.730 namnunderskrifter för högre lön. Några timmar senare står hon och de andra på Södermalms torg i snålblåsten efter sin gemensamma demonstration. Framtidsbygge handlar både om visioner och vardagsarbete. Och lönekampen här och nu tar över igen.