Matt Murdock är den blinda advokaten som på dagarna försvarar de oskyldiga. På nätterna tar han på sig sin superhjältedräkt, blir Daredevil och försvarar staden från alla skurkar som lyckas komma undan rättvisan. I skydd av nattens mörker kan advokaten både slåss och döda de onda. Nu kan man få för sig att Daredevils blindhet skulle kunna vara ett förhinder när han flyger mellan hustaken. Men då vet man inte att han, samtidigt som han blev blind i en olycka, fick världens bästa hörsel som fungerar som en radar.

För många som gillar att se superhjältar på bio kan Daredevil bli en besvikelse trots sina många, påkostade och välgjorda dataeffekter. Ben Affleck är långt ifrån trovärdig i huvudrollen som bitter actionhjälte. Filmen får ett alltför snabbt och snöpligt slut. Och filmens röda tråd som går ut på hämndens bittra ljuvhet känns helt förlegat.