En ung man i New York har dömts till ett fängelsestraff på sju år. Han har langat narkotika och de sista 25 timmarna i frihet ska han ta farväl av sin flickvän, sina två bästa vänner och sin far. Spike Lees film med Edward Norton i huvudrollen är en hårdkokt New York-berättelse. Staden bildar kuliss till en berättelse om ensamma män som har tappat kompassen och färdriktningen i livet, som inte hittat sig själva, som förtvivlat försöker upprätthålla en fasad av oberördhet.

Rent tekniskt är Spike Lees film mästerlig. Den är rytmisk, vacker, välkomponerad. Manuset är välskrivet och skådespelarna skickliga. Som en skildring av sociala problem mitt i den amerikanska drömmens hjärta, och som en glimt av de stämningar som torde prägla New York efter den 11 september är Spike Lees film en fullträff. Tyvärr lyckas inte filmen bli just mycket mer än ett amerikanskt tidsdokument. Den saknar i stort sett psykologiskt djup.