”Musik för bröllop och begravningar” handlar om Sara, en framgångsrik författarinna som har förlorat sitt enda barn. Nyligen frånskild och i livskris söker hon sin riktning i livet. Så söker hennes före detta man upp henne och kommer med ett dramatiskt besked.

Samtidigt flyttar en serbisk kompositör in som hyresgäst i hennes källare. Hennes tillvaro ställs på ända men med pliktfylld envetenhet fortsätter hon att ta ansvar för andra.

Flera av skådespelarna gör goda insatser, inte minst Lena Endre i rollen som Sara. Men någonstans välter berättelsen, den blir överlastad med händelser, situationer som visserligen bär på en djup symbolik, men som blir svåra att ta till sig. Filmen är trots brister i manus och regi mycket njutbar med sina underbara bilder, sitt dröjande ljus, sina symfonilika musikaliska utvikningar.