Kärleken är evig, men lyckan är det inte. Så skulle man kunna sammanfatta den danska filmen Älskar dig för evigt, en historia om spruckna relationer och drömmar som går i kras och vad som händer när katastrofen drabbar oss.

Platsen är Köpenhamn, det är gråvinter och genom en bilolycka vänds sju människors liv upp och ner. Inom några sekunder är den 23-åriga Cecilie (Sonja Richter) och hennes blivande man Joachim (Nicholaj Lie Kaas) inte längre något lyckligt stormförälskat par. Och kort därpå drabbas även Marie (Paprika Steen), maken Niels (Mads Mikkelsen) och deras tre barn av katastrof och kris när den stadige familjefadern Niels blir blixtförälskad i Cecilie.

Filmen är berättad enligt dogmareglerna, vilket betyder ett filmspråk som närmar sig dokumentären, bland annat filmas enbart i befintligt ljus. Det är vilsamt och skapar närvaro och närhet till de medverkande, som alla gör utmärkta insatser. Den humor regissören Susanne Bier själv framhåller som avgörande märks det dock förvånansvärt lite av. Svärtan dominerar.

Det är ändå modigt av Susanne Bier att skapa sådana omöjliga val som hon gör i sin historia. Slutet blir därefter — alltför enkelt eller kanske som livet är? Det engagerar men befriar knappast åskådaren från sina kluvna känslor.