Många är veteraner som rikspolitiker och har flera mandatperioder bakom sig. Men det finns några nya ansikten. Ett av de nya namnen är Göran Persson, skötare från Simrishamn. Han tycker att det är bra för partiets trovärdighet att det blir fler riksdagsledamöter från Kommunal.

— Den bakgrunden jag har i förvärvslivet, och särskilt inom vården och omsorgen, är ovärderlig. Man kan aldrig läsa sig till den kompetensen.

Risken är att han under de kommande fyra åren kommer att få heta”Simrishamns- Persson” eller något liknande för att undvika förväxlingar med statsministern men det är inget han bekymrar sig över en dag som denna.

Maria Öberg, undersköterska från Arjeplog, är också ny i riksdagen. Hon ser ”deltidsproblematiken” som en av de viktigaste frågorna att ta itu med.

— Jag har själv varit slav under deltidsarbetet i 18 år så det är klart att rätten till heltid är en hjärtfråga, säger hon.

Vänsterpartiet som under den förra mandatperioden hade tre stycken kommunalare ser nu ut att bli helt utan representation från det största LO-förbundet. Lena Olsson, Malung, ställde inte upp för omval. De två andra v-ledamöterna med kommunalarbakgrund, Claus Stockhaus, Kårsta och Charlotte Bjälkebring, Mariefred, kom inte in.

Möjligen kan det bli ytterligare någon kommunalare från socialdemokraterna som tar plats i den nya riksdagen som statsrådsersättare, beroende på hur regeringen kommer att se ut. Närmast är Hans Unander, Malung, som sitter i Kommunals förbundsstyrelse. Men hans öde ligger i händerna på kulturminister Marita Ulvskog som finns på samma lista. Enligt de flesta förhandstips kommer hon att få lämna regeringen nu efter valet.

De poströster och utlandsröster som återstår att räkna kan också innebära förskjutningar i mandatfördelningen med något mandat åt det borgerliga hållet, vilket kan innebära att någon som ser ut att komma in i slutändan inte gör det.

Å andra sidan kan personvalet göra att ännu fler kommunalare kommer in i riksdagen. Det är inte klart förrän i slutet på veckan. Det kan också bli färre på grund av personvalet.

Här är hela listan med reservation för ändringar på grund av valresultatet inte är helt klart. (Poströster, utlandsröster samt personvalsröster är inte färdigräknade)

Anita Johansson (s), undersköterska, Nacka, i riksdagen sedan 1979

Christina Axelsson (s), dagbarnvårdare, Huddinge, i riksdagen sen 1995

Agneta Gille (s), biträdande partisekreterare, Uppsala,

Sonia Karlsson (s), undersköterska Motala i riksdagen sedan 1988

Conny Öhman (s), obduktionstekniker Linköping i riksdagen sedan 1994

Krister Örnfjäder, sjukvårdsbiträde Västervik, i riksdagen sedan 1993,
Ann-Marie Fagerström, barnskötare Lindås, i riksdagen sedan 1994

Kerstin Andersson (s) 1.e skötare Nättraby

Göran Persson (s), Skötare Simrishamn

Mona Berglund Nilsson (s), undersköterska, Mölndal i riksdagen sedan 1994

Britt Bohlin (s), vårdarinna, Bäckefors, i riksdagen sedan 1988

Christina Nenes (s), skötare, Älvängen, i riksdagen sedan 1998

Helena Zakariasen (s), vårdbiträde Karlskoga i riksdagen sedan 1994

Lennart Axelsson (s), vårdare, Nora, i riksdagen sedan 2000

Anneli Särnblad Stoors (s), undersköterska, Vikarbyn,

Maria Öberg (s) undersköterska Arjeplog

Ann-Kristine Johansson (s), lantarbetare, Kil

Resultatet i riksdagsvalet

S, 39,9 %, 144 mandat

V, 8,3 %, 30 mandat

Mp, 4,5 %, 17 mandat

C, 6,2 %, 22 mandat

Fp, 13,3 , 48 mandat

Kd, 9,1, 33 mandat

M, 15,1 % 55 mandat