Det här behöver du:
12-15 skivor mörkt bröd eller ett stort runt bröd som du skär i 3 lager.

Fyllning:
5 kokta ägg
½ burk soltorkade tomater
1 ask sardeller
2 dl créme fraiche
½ dl majonnäs
1 knippe salladslök
salt och peppar

Garnering:
Créme fraiche
20 tunna skivor salami
20 oliver
2 askar körsbärs­tomater
1 kruka basilika

 

Så gör du:

Fyllning:
Hacka äggen. Strimla soltorkade tomater, sardeller och salladslök. Blanda allt med créme fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Montering:
1. Lägg ut fyra-fem skivor och skär bröden så de passar i en rund form med avtagbar kant. Det ska bli tre runda lager.

2. Ställ formen utan botten på ett runt serveringsfat. Lägg ut det första lagret bröd i form­en. Lägg på hälften av fyllningen. Lägg på nästa lager bröd och resten av fyllningen. Lägg tredje lagret bröd ovanpå.

3. Ta bort formen och bred ett tunt lager créme fraiche runt om. Garnera med salami och oliver runt om och skurna tomater och basilikablad ovanpå.